Vlot spel bij De Gulle Lach

LOENEN – ‘Vandaag geen spreekuur’ was de titel van de klucht die de Loenense toneelvereniging De Gulle Lach zaterdag en maandag vlot op de planken bracht. De spelers waren goed op dreef en rolvast. Souffleuse Thea van Oorspronk hoefde maar weinig in actie te komen. De bezoekers hebben met volle teugen genoten van dit plattelandsblijspel van J. Hemmink-Kamp. Twee keer was de zaal van De Brink goed bezet, ondanks de concurrentie van toneelavonden in de buurtdorpen Beekbergen en Eerbeek.

Het verhaal draaide om de dorpsdokter Verhagen, gespeeld door de jeugdige Sander Nijhof. De rol werd door hem prima op het toneel gezet. Hij kon zich goed inleven in zijn rol van de verliefde dokter, die zich op een gegeven moment toch bedrogen voelde en zijn boosheid hierover naar buiten bracht. Hoewel er in het blijspel wat minder actie zat, bleef het spel toch boeien van begin tot eind. De dokter werd verliefd op zijn assistente Marion, maar die bleek een geheim bij zich te dragen. De rol van charmante chanteur Leo Verburg was Jan de Jong op zijn lijf geschreven. Een zware rol bij dit stuk had Ria Steenkist die fraai ‘zuster’ Marion gestalte gaf.

Kostelijk waren de gesprekken in smeuig dialect in de wachtkamer tussen boer Klaas Wolters (Arend-Jan Hammink) en Graads Schepers (Marius Mennink). Beiden hadden nogal een eigen mening over de gebeurtenissen in de dokterspaktijk.
De bekakte sjieke dame, mevrouw van Leeuwen, was een prima rol van Hanny Jans. Haar dochter Alice was de jeugdige Patricia Groenhof, die ook nog een ander rol van Dientje voor haar rekening nam. Beide rolletjes speelde ze levensecht.
De huishoudster werd gespeeld door Petra Gerritsen, de patiënt juffrouw Prins door Henny Rissewijck en juffrouw Koning door Leonie Goedkoop. Ook kwam vrouw Kraai (gespeeld door Annette Geerling) nog even op het spreekuur. De regie werd samen gedaan door Arend-Jan Hammink en Annette Geerling. Annette is is nieuw lid van de groep. Zij speelt graag maar draagt ook haar steentje bij aan de regie van het stuk.

De grime/hairstyle werd verzorgd door Wil en Ria. Het ontwerp voor het decor maakte Leonie Goedkoop. Toneelmeester was Timon Luesink. De geluidseffecten werden geproduceerd door David Berkhof. Syta Hammink sprak een openingswoord en sloot ook de uitvoering af. Vrijdag werd de ‘generale’ gespeeld voor bewoners van Pluryn van De Moerbeek. Ook zij vonden het een mooi stuk en genoten hier zichtbaar van.

VandaagGeenSpreekuur01   VandaagGeenSpreekuur02 VandaagGeenSpreekuur03 VandaagGeenSpreekuur04

Bron: Regiobode 
Foto's: Han Uenk